Felfüggesztik a társasház-felújítási pályázatok befogadását

Hétfőtől határozatlan időre felfüggeszti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a társasházak energia-megtakarítását célzó felújítási pályázatok befogadását.

A fejlesztési tárca az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében arra is kitér, hogy a dél-alföldi, a dél-dunántúli, az észak-alföldi, az észak-magyarországi és a közép-dunántúli régiókban megvalósítandó beruházásokra június 2-án 12 óráig lehet pályázatokat benyújtani. Az Otthon melege program keretében meghirdetett pályázaton a beérkezett igényeket az arányosan megtakarított szén-dioxid-mennyiség figyelembevételével rangsorolják. A befogadható pályázatokat a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig támogatják – közölte a tárca. A minisztérium szükség esetén dönt a régiók közötti források átcsoportosításáról, valamint nagyszámú, kedvezően elbírált pályázat esetén a további forrásfeltöltésről.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.