Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Biodízel / Fék a bioüzemanyagoknak
Tudj meg többet: Biodízel

Fék a bioüzemanyagoknak

Erős, főként környezetvédelmi indíttatású nyomás nehezedik az Európai Bizottságra, hogy 10-ről 6,8 százalékra mérsékelje azt az arányt, amelyet a felhasznált üzemanyagokon belül a megújulóknak 2020-ra el kell érniük.

A legújabb brüsszeli, illetve franciaországi tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a bioüzemanyagok előállítása a korábban feltételezettnél nagyobb környezeti és gazdasági hátránnyal jár. Ugyanakkor ahhoz, hogy a megcélzott részarány módosítását mérlegelni lehessen, először a vonatkozó uniós direktíva megváltoztatására kellene javaslatot tenni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Villanyautó-támogatás: félfordulat a jó irányba

Közel 10 milliárd adófizetői forintot költött 2016 óta a magyar állam a villanyautó-gyártók támogatására. Sajnos a támogatás tervezői egy fontos szempontot kihagytak: nem figyeltek arra, hogy a legnagyobb futásteljesítményű robbanómotoros járművek cseréjét támogassák.

Nincs hozzászólás

  1. Sajnos az E85 ugyanúgy mint a biodízel nem nevezhető zöldenergiának. KIMUTATTÁK, hogy előállítása Co2-ben mérve többe kerül mint a szénhidrogén alapu üzemanyag. Kizárólag a támogatásoknak és a kisebb adótartalomnak köszönheti olcsóbbságát.
    Elterjedése továbbá magával húzza a mezőgazdasági termékek árának emelkedését is, csak ezeket már nem reklámozzák! A nép meg örül, hogy olcsóbban jut üzemanyaghoz, de milyen áron? Drágább élelmiszer és adóforintokból (eurókból) támogatott, kevesek érdekeit képviselő úton.