Fejlődő napenergia ipar az Egyesült Királyságban

Több mint félmillió lakás háztartási berendezéseit működtetik napenergiával az Egyesült Királyságban.

Ez természetesen azt jelenti, hogy számottevő fejlődésnek indult az ország napenergia ipara, és a rendre pozitív hírekből pedig arra lehet következtetni, hogy ez a tendencia tovább folytatódik az elkövetkezendő esztendőkben. Felismerve az új energetikai kihívásokat az Egyesült Királyságban is igent mondtak a különböző fejlesztésekre és beruházásokra, amelyek nyilvánvalóan a lakosságot is nagyban érintik.

A telepített modulok teljes kapacitása 1.808 GW.

Három évvel ezelőtt vette kezdetét ez a trend, ez a bizonyos “zöld” hullám és most az a terv, hogy a következő félmilliós számot kevesebb, mint két év alatt érjék el. Ami tehát annyit tesz, hogy az első milliót már 2015-ben megünnepelhetik az országban. Ez az eredmény  elismerésre méltó fegyverténynek tekinthető nemzetközi összehasonlításban is.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.