Fehérre festették a havat egy szibériai bányászvárosban

Bocsánatot kért szerdán Mijszki szibériai bányászváros polgármestere azért, mert fehérre festették a szénportól és más szennyező anyagoktól sötétté vált havat a nyugat-szibériai fekvő kisváros szánkódombján – írja az MTI.

A városban már régóta hírek keringtek arról, hogy az önkormányzat befestette a havat, hogy elfedje a szénpor és más szennyező anyagok nyomait az újévi ünnepekre emelt szánkódombon. A helyi NK-TV híradása szerint ebben a nyitott szénbányák által övezett térségben nem létezik fehér hó. A YouTube-on közzétett videofelvételen egy nő felmutatja fehérfestékes kezét az után, hogy belenyomta a hóba.  “Megrovást kapott a város jólétéért felelős szervezet igazgatója. Bocsánatot kérek a lakosoktól, akiknek ünnepi hangulatát elrontottuk ezzel a kellemetlen esettel” – mondta Dmitrij Ivanov polgármester, hozzátéve, hogy elrendelte a vízalapú festék eltávolítását.

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.