Farkast is lehet simogatni húsvétkor a veresegyházi medveotthonban

A locsolási szokások mellett a veresegyházi medvefarmon lakó tíznapos vadmalaccal, Dezsővel, illetve – a világon egyedülálló attrakcióként – szürke farkasokkal is megismerkedhetnek azok, akik húsvétvasárnap vagy húsvéthétfőn a Pest megyei településre látogatnak.

A medveotthon és a Fehérkereszt Állatvédő Liga közös rendezvényének összeállításakor nemcsak a szórakoztatást, hanem az ismeretterjesztést is szem előtt tartották. A gyermekeknek szeretnék a legtöbb örömet okozni, így idén is lesz pónilovaglás, arcfestés, és a kézművesfoglalkozásokon, meg az ugrálóvárban is szívesen látják a kicsiket, de ennél „többet” is nyújtanak – mondta el az MTI-nek pénteken Szilágyi István, az állatvédő szervezet kuratóriumi elnöke.
  – A kutya súlyhúzóversennyel igyekszünk majd bebizonyítani, hogy a bullterrier kutyák verekedés, marakodás helyett nemes megmérettetésben is bizonyíthatják erejüket, szürke farkasaink pedig egy másik tévhit eloszlatásához „asszisztálnak” majd – mondta.

 
    Szilágyi István szerint a világon egyedülálló, hogy embereket engedjenek be a farkasok közé, sőt, az állatok megsimogatását is lehetővé tegyék. – Egy éve úgy neveljük a szürke farkasokat, hogy szokják az ember közelségét, bizonyítván: a farkas nem kilövendő, üldöznivaló ragadozója az erdőnek, mint ahogy azt sokan hiszik. A kísérlet sikerült, és 10 éves kortól bárki „saját kézzel” is meggyőződhet róla húsvétkor – közölte. A medvékkel is szorosabb barátságba kerülhetnek az ünnepi programra látogatók. A kedvenc minden bizonnyal Dezső, a tíznapos csíkos vadmalac lesz, akit születése után a medveotthon kapujában hagyott valaki. A kétnapos rendezvényen a western show-tól a sétarepülésen át az „X-faktoros meglepetésig” számos egyéb programmal szolgálnak a szervezők.
A locsolkodást, a vizes-kölnis szokásokat veresegyházi hagyományőrzők elevenítik fel.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.