Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Faház a Fibonacci-spirál ihletésében

Faház a Fibonacci-spirál ihletésében

A ház amelyről az alábbiakban szó esik mindenben különleges és egyedi. A megrendelő spanyol ügyfél, az építő egy brit design cég, amely a természeti szervező elvek egyik fontos geometriai leírása, a híres Fibonacci-spirál ihletése alapján kivitelezte a nem mindennapi építményt.

A valóban csodálatra méltó, konyhával is felszerelt 40 négyzetméteres fából készült épület akár rejtekhelynek is tekinthető és hangsúlyozottan az a célja, hogy erdei környezetben, meghitt, kellemes hangulatot nyújtson a megrendelő számára. Ezt szolgálják a különleges és izgalmas hangulatu terek és a ház érdekességét csak fokozza, hogy ezt az otthont csak kötéllétrákon és hidakon lehet megközelíteni. Az alapanyagok különlegesek voltak, de a kivitelezését is speciális módon oldották meg, ugyanis az alapot adó vörösfenyök alig-alig “szenvedték” meg a házépítésből adódó olykor durva beavatkozásokat.

forrás: zoldtrend.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

Megvannak a Klímavédelmi akcióterv fő elemei

A közelmúltban Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor kihirdette a Klímavédelmi akciótervet, és annak fő irányvonalait. A tervezett minden szegmens (állami, társadalmi, gazdasági) számára meghatározta azokat a feladatokat és lehetőségeket, amelyek révén elérhetővé válik a fenntartható fejlődés.