Hordozható lesz a csereakkumulátora, s még a kormányt is kispórolták belőle: városba pont elég, csak ütközni nem szabad vele.

Faék-egyszerű elektromos autóval állt elő egy startup

Hordozható lesz a csereakkumulátora, s még a kormányt is kispórolták belőle: városba pont elég, csak ütközni nem szabad vele.

Tényleg oda kell figyelni majd a lehetséges karambolok elkerülésére, mert a Rimono nevű japán elektromos jármű karosszéria helyett ruhát kapott: teljes egészében olyasmi vízhatlan anyagba csomagolták, mint amiből a sátrak, vászontetők, ponyvák készülnek. Nagyon szigorúan nézve tehát a jármű valahová a robogó és az autó határán lévő szürke zónába tartozik. Hagyományos műszerfala nincs: helyébe egy iPad került. Az egyszerűség kedvéért kormánykerék helyett biciklikormányt kapott. A Motor1.com lelkes riportja szerint a 2,2 méter hosszú autóban (autóban?) elfér két felnőtt és két gyerek. Lítium-ion akkumulátorára támaszkodva a 6,8 lóerős járgány mintegy 50 kilométert tud megtenni, maximális sebessége 45 km/h. Fejlesztői azt tervezik, hogy hordozható, cserélhető akkumulátora lesz, hogy hosszabb kirándulásokat is meg lehessen tenni vele. A sorozatgyártás jövő nyáron indul.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.