Ezreket spórolhatunk egyszerűen – íme

Ha nem használjuk a zuhanyt órákig, és a fű locsolására szánt víz nem a ház falán landol, literek ezreit spórolhatjuk meg, mely nemcsak pénztárcánkat, de a környezetet is kíméli. Vajon mit tehetünk még a víz pazarlása ellen?

Az esővíz összegyűjtése nem újdonság, hiszen vidéken rendszerint az állatok itatását ezzel egészítik ki. Azonban ha a locsolórendszert összekötjük a víztárolóval, az udvar vízellátása is megoldódik. Sokan ültetnek fákat, hogy megóvják bolygónkat, de nem mindegy, ezt mikor teszik. Ha a növényeket esős időben, vagy eső közeledte előtt ültetjük, megspóroljuk az öntözésükhöz használt vízmennyiséget.

 

A zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztás, vagy felhasználás előtt mindig megmossuk. Ha a tisztítás közben felgyülemlett vizet nem engedjük le egyből a lefolyón, hanem egy nagyobb edényben összegyűjtjük, nyugodtan felhasználhatjuk kinti, és benti növényeink öntözéséhez is. Utolsó tippünk a nap minden percében fontos lehet. Minél kisebb pohárból iszunk, annál kevesebb vizet fogunk elpocsékolni. Mindig annyit töltsünk a pohárba, amennyit egyszerre meg bírunk inni. Már a nap kezdetén tartsuk észben a víztakarékos praktikákat, és ha környezetünkön rövidtávon  nem is, a vízszámlán biztosan észre fogjuk venni a pozitív változást.

Ajánlott tartalom

Kiállítás nyílik az összegyűlt hulladékokból

Halhatatlan hulladék címmel nyílik bemutató a II. kerület közösségi szemétszedésein összegyűjtött különleges hulladékokból, amelyeket Babos Bertalan Zsili képzőművész rendez kiállítás alá.