Ezerrel többen választották a kerékpárt a munkába járáshoz

Ezerrel többen választották a kerékpárt a mindennapi munkába járáshoz a tavaszi Bringázz a munkába! kampányban 2014. április 22. és május 30. között tavalyhoz képest – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az idei tavaszi kampány 9000 csatlakozója 2 millió kilométert tekert. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub közös szervezésében 13. alkalommal megrendezett kampány a kerékpározást népszerűsíti az egészségmegőrzés és a városok élhetőbbé tétele érdekében. A regisztrált résztvevők a tavaszi kampány 5 hete alatt 63 millió forint benzinköltséget spóroltak meg és 300 tonna szén-dioxid kibocsátástól óvták meg a környezetet. A játékban ezúttal 2200 cég vagy intézmény vett részt, közülük kétszázan újonnan csatlakoztak – tájékoztatott az NFM.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.