Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Ezerforintos benzinárig nem váltanak tömegközlekedésre az autósok

Ezerforintos benzinárig nem váltanak tömegközlekedésre az autósok

A Generali Biztosító felmérése szerint ezer forint körüli benzinárig használná kocsiját a megkérdezett autósok 70 százaléka. A fennmaradó 30 százalék a benzinár alakulásától függetlenül autóba ülne.

Az 1200 fős reprezentatív kutatás eredményei alapján a nők ragaszkodnak jobban az autós közlekedéshez: míg a férfiak átlagosan 663 forintos benzinár mellett döntenének úgy, hogy alternatív közlekedési eszközt választanak, a hölgyeknél ez a szám ezer forint felett volt, írja az origo.hu. Míg a Budapesten élők már 500 forint körüli benzinár mellett letennék az autójukat, addig a vidéki városokban és falvakban ugyanez csak ezer forintot meghaladó üzemanyagár mellett történne meg. Ez logikus összefüggésben áll az alternatív közlekedési lehetőségek hiányával.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.