Ezeken a helyeken eshet ónos eső – íme

Továbbra is több helyen fordul elő sűrű, zúzmarás köd. Egy-egy helyen hószállingózásra, ónos szitálásra is számítani lehet.

Citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megye egyes részeire a várható ónos szitálás miatt. Továbbra is több helyen fordul elő sűrű, zúzmarás köd, de napközben már fokozatosan javulnak a látási körülmények. Egy-egy helyen hószállingózásra, ónos szitálásra is számítani lehet. Holnap elsősorban a keleti, északkeleti országrészben, valamint az Alpokalja térségében lehetnek tartósabban ködös tájak. A szerda délelőtti óráktól egy gyenge fronthoz kapcsolódón nyugat felől kisebb csapadék várható. Nagyobb valószínűséggel a délelőtti órákban északnyugaton, nyugaton, délnyugaton a délutáni, esti órákban pedig esetleg az ország középső, illetve délkeleti, keleti tájain alakulhat ki átmeneti gyenge ónos eső.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:
Sok lesz a felhő, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Eleinte néhol, majd többfelé várható eső, az időszak második felében keleten havas eső, havazás is lehet. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 40 százalékán lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nyugaton -2, +5, keleten +1, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4, 10, az időszak végén 2, 7 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Eleinte egy gyenge hideg-, majd csütörtökön már melegfront érezteti hatását. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, nyugtalanság, erősödhetnek a reumatikus fájdalmak is, ingadozhat a vérnyomás.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.