Ez aztán a bejelentés: 2020-ban tömegével jönnek az elektromos autók

Az autóipart előbb-utóbb az elektromos járművek határozzák majd meg, a Panasonic vezérének CES-en tett bejelentése szerint pedig pár év múlva már tömeggyártásról lesz szó. Természetesen a Tesla lesz a főszerepben.

Korábban már komolyan foglalkoztunk az elektoromos autókat gyártó Tesla Motors-szal, de nem csak az iparágban tett komoly lépései miatt, hanem azért is, mert komoly jelek mutatnak arra, hogy az Apple felvásárolja a céget. Ha ez nem történik meg, a Tesla akkor sem lesz megszorulva, hiszen egy Gigafactory névre keresztelt gyárat épít, amelyre csak az akkumulátorok fejlesztése miatt költenek 5-6 milliárd dollárt.

A gigagyár a Panasonic-kal együttműködésben épül, a japán technológiai cég vezetője, Joe Taylor ezért szólalt fel az ügyben a Las Vegas-i CES-en. A szakember elárulta, hogy a 2017-ben nyitó gyár a tervek szerint 2020-ban már olyan szintre juthat, hogy évi fél millió akkumulátort gyártson, tehát évente ennyi elektromos autót adhat el csak a Tesla. Ez a tavalyi adatokhoz képest 15-szörös növekedés.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. Alig várom,hogy vezessek 1 igazi elektromos autót..Úgy tervezem,hogy 2020-ra olyan árú lesz 1 elektromos autó,hogy meg tudom venni..akkor leszek 70 éves..s remélem,hogy olyan lesz a fedélzeti számítógép,hogy ahová már egyszer elmentem..elég lesz annyit mondani a gépnek,hogy az Andris fiamhoz megyünk..S én jókedvűen bridzselek az interneten,amíg utazunk..

  2. Szenilisnek neztek az biztos.
    2010 re ugyanezt irtad.
    verlazito hazugsag