Ez a front nem söpri el a nyarat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki több régióra a közelgő hidegfront miatt. Ez azt jelenti, hogy helyenként rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

A késő délutáni óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, estig északnyugaton, éjszaka egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Kedden a Dunántúlon már ismét több órára kisüt a nap, legfeljebb futó zápor fordul elő, a Dunától keletre még több lesz a felhő, és ott záporra, zivatarra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 24 és 28 fok között valószínű. A folytatásban felszakadozik a felhőzet, és az időszak legnagyobb részén országszerte sok napsütés várható. Pénteken már 28, 33 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.