Extrém meleg csütörtökön

Csütörtökön a szerdainál is melegebb idő várható Magyarország nagy részén, 34-37 fok lesz. Csak észak-nyugaton lehetnek záporok, zivatarok és szélvihar, ott talán néhány fokkal hűvösebb is lehet ezért.

Az ország nagy részére piros figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nagyon erős UV-B sugárzás is várható, átlagértéke meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket. Ez azt jelenti, hogy a napon 15 perc alatt is le lehet égni. A jelenlegi előrejelzések szerint hétvégére megszűnik a kánikula, akkor a napsütés mellett többször lehet felhős az ég, csapadékra is számítani lehet, a maximum hőmérsékletek 25-30 fok között várhatóak.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.