Európai Madármegfigyelő Napok októberben

Szombaton rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat a cinkotai Naplás-tó mellett.

A programot a BirdLife International indította útjára 1992-ben és azóta is a madárbarátok jelentősebb eseményeként tartják számon. Az akció szakmai és közösségi célokat is szolgál, hiszen amellett, hogy információt gyűjtenek az őszi madárvonulásokról, minden évben ezrek látogatnak ki a számos magyarországi helyszín valamelyikére – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-vel.
A rendezvény egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők és a látott madarak száma alapján értékelik a részt vevő országokat és a legmagasabb számokat elérők nyernek. Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Ajánlott tartalom

Kiemelten kell foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével

Fontos kiemelten foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével, a fenntarthatóságra neveléssel, és elismerni azoknak a munkáját, akik sokat foglalkoznak azzal, hogy az életterünk még sokáig az otthonunk is maradhasson - hangsúlyozta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium (BM) köznevelési helyettes államtitkára hétfőn a 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvényén, a Parlamentben.