Európában is beindul a Tesla

Gyorsabban juthatnak hozzá az európai fogyasztók Tesla elektromos autókhoz, miután az amerikai cég megnyitotta első gyárát a kontinensen.

A hollandiai Tilburgban létesített gyárban a Tesla S sedan modellt készítik. A tervek szerint hetente 450 autó gördülne ki az üzemből, amit ezerre lehet maximálisan felfuttatni. Az egyelőre még veszteséges Teslának ez az első külföldi gyártóbázisa. A tavaly 35 ezer elektromos autót gyártott amerikai cég 2020-ig világszerte félmillióra tervezi feltornászni a termelését. Tilburgot Rotterdam közelsége teszi ideális helyszínné.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a brit Financial Times pénzügyi napilapnak elmondta, hogy további növekedésre és terjeszkedésre, újabb gyártóbázisok létrehozására lát Európában lehetőséget. Elemzők szerint a Tesla elektromos autóinak több mint a felét az amerikai piacon értékesíti, harmadát Európában, Kínában mindössze 10 százalékot adnak el. Európában a Tesla modellek a skandináv országokban a legnépszerűbbek, azon belül is különösen Norvégiában kelendőek.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.