Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Euró milliókat költhetnek a palesztinok víztisztításra
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Euró milliókat költhetnek a palesztinok víztisztításra

Százmillió eurót ad az Európai Bizottság a palesztinoknak. A pénzt főleg víztisztításra, szennyvíz- és hulladékkezelésre fordítják – közölte pénteken az Európai Bizottság.

Ezzel a 100 millió euróval megduplázódik a palesztinoknak nyújtott idei uniós céltámogatás összege. A forrásokat lehet infrastruktúrafejlesztésre fordítani az izraeli megszállás alatt álló területeken, közösségi szolgáltatások fejlesztésére Kelet-Jeruzsálemben, a természeti erőforrások fenntartható felhasználására a Gázai övezetben és a mezőgazdasági termelők támogatására Ciszjordániában és a Gázai övezetben. Ezen túlmenően az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynökségének büdzséjéhez 11,5 millió euróval járul hozzá a bizottság. A támogatás több mint felét, 51,5 millió eurót a palesztin területek kormányzati, jogállami és szociális intézményeinek fejlesztésére és a Palesztin Nemzeti Hatóság költségvetésének közvetlen támogatására fordítják. “Ez a döntés azt példázza, elkötelezettek vagyunk, hogy segítsünk Palesztina népén azokban a dolgokban, amelyek kulcsfontosságúak a mindennapi életben” – jelentette ki Stefan Füle, az Európai Unió szomszédságpolitikáért felelős biztosa.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.