Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Euró milliárdok a megújuló energiaforrásokra

Euró milliárdok a megújuló energiaforrásokra

Hat milliárd eurót osztanak szét az energia hatékonyságra, az okos hálózatokra és tárolásra, valamint a megújuló energia forrásokra összpontosító kutatási feladatokra.

Erről döntött a közelmúltban az Európai Parlament Kutatási-és Energiaügyi Bizottsága. Ez a tekintélyes voks, azaz a most megszavazott 6 milliárd euró a következő energia kutatási költségvetés háromnegyedét teszi ki. Figyelemre méltó az is, hogy összesen 80 milliárd eurót költenek kutatás-fejlesztésre a Horizon 2020 program megvalósítása során. Források és kihelyezések: mindmegannyi mennyiségben és energia területen. Ez kétségtelenül a jövő záloga. Ez tudatosult a döntéshozók körében is. Az EP képviselők végre megértették, hozta a közvélemény tudtára Vilma Radvilaite, az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) tanácsadója, hogy az Európai Unió gazdasági növekedéséhez elengedhetetlenül fontosak a megújuló energiaforrások. Az új szerephez jutó energiák vezérelik majd a fejlődést, és a fejlesztések sorát, a friss technológia vezető szerep megtartását. A bövülő energiaforrások hozzájárulnak majd az éghajlat változás elleni sikeres harchoz, megerősítve azt a koncepciót hogy a megfelelő K+F finanszírozás mindehhez alapvető fontosságú.

Ajánlott tartalom

“Modern skanzen” épül Szentendrén napelemekkel

A Solar Decathlon központi célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése az egyetemista csapatok által felépített pályaműveken keresztül.