Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Energiagazdálkodás » Energiapolitika

Észak-Írországban a verseny viszi le az áramárakat

forrás: energiainfo.hu
Megjelenés: 2016.03.04., 15:01   Utolsó módosítás: 2016.03.04., 15:01

Több ezer háztartás váltott villamosenergia-szolgáltatót az elmúlt év utolsó negyedében Észak-Írországban, miután két új szereplő is beszállt a versenybe. A két új áramkereskedő csaknem négyezer ügyfelet szerzett három hónap alatt, ami a 2007-es teljes paicnyitás óta az egyik legjelentősebb változás.

A piacnyitás ellenére a Power NI, az észak-írországi nemzeti villamos művek maradt a meghatározó szolgáltató, csaknem 520 ezer háztartást lát el, a legnagyobb versenytárs, az Airtricity 200 ezer, a Budget Energy pedig mintegy 60 ezer foygasztóval áll kapcsolatban. Ugyanakkor a kisebbek olykor látványos mozgásokat tudnak előidézni, az Electric Ireland például, amelyeik a10 százalékos árcsökkentést jelentette be az elmúlt év végefelé, hirtelen csaknem megduplázta ügyfelei számát, ma három és félezer fogyasztót látnak el árammal. Az üzleti fogyasztók köréáben természetesen lényegesen nagyobb a verseny, mint ahogyan általában az európai piacok mindegyikén, ahol szabad a szolgáltatóválasztás.

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a fogyasztók számára ugyan elsődleges az ár az európai piac egészét tekintve, de az új szolgáltatók, egy-egy innovative megoldással, tarifával, vagy egyszerűen csak újdonságuknál fogva, képesek látványos növekedést produkálni. Az is nyilvánvaló, hogy a verseny világos árleszorító hatású, többnyire a kisebb szereplőktől indul ki, de a nagyok is kénytelenek követni őket, ha nem akarják feladni pozícióikat, vagyis a verseny egyértelműen a az energiaköltségek csökkenésének irányába hat – jelzi piaci megfigyelők az elmúlt hónapokban az észak-írországi árampaicon tapasztalt mozgások apropóján. A Power NI nemrég maga is 10 százalékkal csökkentette tarifáit, hogy lépést tartson a kihívókkal.

forrás: energiainfo.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 29. hétfő
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

1999-ben 14 millió fát vágtak ki csak azért, hogy azokból 10 milliárd papír-bevásárló zacskót készítsenek

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés