Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Eső, ónos eső váltja majd a havat

Eső, ónos eső váltja majd a havat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, hétfő délelőtti előrejelzése szerint hétfő éjfélig a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben valószínűleg újabb 15-25 centi friss hó hullik.

Így a Kisalföldön, az Alpokalján, Zala megyében és Somogy megye nyugati részén összességében 35-40, az Északi-középhegységben 30-35 centis hóréteg alakulhat ki. Az ország többi részén eleinte ónos esőre, majd esőre lehet számítani. Az enyhülés hatására az eddig lehullott hó olvadni fog. Kora délutánig a középső tájakon helyenként hófúvás is várható. Délkeleten a délutáni és esti órákban a déli szelet viharos, 60-65 kilométer per órás széllökések kísérhetik. Kedden a középső és a keleti tájakon esni fog, a Nagykanizsa-Budapest-Miskolc vonal mentén azonban időnként gyenge ónos esőre is számítani kell. Északnyugaton friss hó hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak hétfő délben csak három megyében nincs érvényben figyelmeztető előrejelzése: Csongrádban, Békésben és Baranyában. Zala, Nógrád, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú riasztás van érvényben. A legtöbb helyen ónos esőről és havazásról szól a figyelmeztetés, de főként az ország középső részén hófúvásra is számítani kell.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.