Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Érkezik az elektromos Mercedes Vito
Tudj meg többet: Elektromos autó

Érkezik az elektromos Mercedes Vito

A Mercedes felveszi a kesztyűt, amelyet a német postások dobtak oda az autóiparnak azzal, hogy saját elektromos kisteherautók gyártásába kezdtek, miután rájöttek, nincs egyetlen egy olyan jármű sem a piacon, amely megfelelő lenne a számukra.

A német luxusautó-gyártó ígérete szerint 2018 második felében piacra dobja majd a Mercedes Vito tisztán elektromos változatát, amely egyetlen töltéssel 150 kilométer megtételére lesz képes és alapára 39 990 euró lesz. Az eVito után pedig a Sprinterből készülhet majd tisztán elektromos változat, amely 2019-ben jelenhet meg a piacon. A Daimler közleményében azt is elárulta, hogy az eVito és a Sprinter csak a kezdett, a Citanból is készülhet majd elektromos változat. A németek még szeptemberben jelentették be, hogy a United Parcel Service (UPS) lesz az első kereskedelmi vásárlója elektromos teherautójuknak, amelyet leánycégük, a Mitsubishi Fuso gyárt. Az eCanter elektromotorjának teljesítménye 185 kW, míg akkumulátorkapacitása 70 kWh. Utóbbi a jármű aktuális súlyától és a felhasználás körülményeitől, módjától függően akár több mint 100 kilométeres hatótávolságot is képes biztosítani.

A Daimler az első két évben csak 500 darabot akar értékesíteni az eCanterből, ennek oka az, hogy rövid időn belül még hatékonyabb és még olcsóbb teherautókkal akarnak megjelenni a piacon. Az eCanter gyártása egyébként idén januárban kezdődött meg Portugáliában és Japánban, írja a portfolio.hu. 

Ajánlott tartalom

147 százalékkal több elektromos autót adtak el tavaly, mint 2015-ben

Nyugodjon meg mindenki, nem hazánkban, hanem Belgiumban. 147 százalékkal több elektromos autót adtak el 2016-ban 2015-höz képest, míg a korábbi kiemelkedő adatokat felmutató Hollandiában 47 százalékkal, Dániában 70 százalékkal kevesebbet - közölte a La Libre Belgique című belga napilap internetes kiadásában.