Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Érkezik az elektromos Mercedes Vito
Tudj meg többet: Elektromos autó

Érkezik az elektromos Mercedes Vito

A Mercedes felveszi a kesztyűt, amelyet a német postások dobtak oda az autóiparnak azzal, hogy saját elektromos kisteherautók gyártásába kezdtek, miután rájöttek, nincs egyetlen egy olyan jármű sem a piacon, amely megfelelő lenne a számukra.

A német luxusautó-gyártó ígérete szerint 2018 második felében piacra dobja majd a Mercedes Vito tisztán elektromos változatát, amely egyetlen töltéssel 150 kilométer megtételére lesz képes és alapára 39 990 euró lesz. Az eVito után pedig a Sprinterből készülhet majd tisztán elektromos változat, amely 2019-ben jelenhet meg a piacon. A Daimler közleményében azt is elárulta, hogy az eVito és a Sprinter csak a kezdett, a Citanból is készülhet majd elektromos változat. A németek még szeptemberben jelentették be, hogy a United Parcel Service (UPS) lesz az első kereskedelmi vásárlója elektromos teherautójuknak, amelyet leánycégük, a Mitsubishi Fuso gyárt. Az eCanter elektromotorjának teljesítménye 185 kW, míg akkumulátorkapacitása 70 kWh. Utóbbi a jármű aktuális súlyától és a felhasználás körülményeitől, módjától függően akár több mint 100 kilométeres hatótávolságot is képes biztosítani.

A Daimler az első két évben csak 500 darabot akar értékesíteni az eCanterből, ennek oka az, hogy rövid időn belül még hatékonyabb és még olcsóbb teherautókkal akarnak megjelenni a piacon. Az eCanter gyártása egyébként idén januárban kezdődött meg Portugáliában és Japánban, írja a portfolio.hu. 

Ajánlott tartalom

A Tesla amerikai központjában tárgyalt Varga Mihály

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik az országban mintegy 100 ezer embernek adva munkát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla fremonti központjában tárgyalt a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint.