Erdővel, fával a holnapért

Vajon hány felnőtt ismeri a szabályos tűzrakó hely készítésének módját, s hányan tudnák beazonosítani a tea ízéről, milyen gyógynövényből készült?

A győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola több mint kétszáz diákjának ilyen és ehhez hasonló feladatokat kellett megoldania egy közelmúltban rendezett akadályversenyen.
Az ökoiskola egy egész tanítási napot rászánt az interaktív programokra, amelyeket az Erdővel, fával a holnapért elnevezésű, uniós támogatást élvező projekt keretében szerveztek a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdővagyon-gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézete, valamint a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársainak hozzáértő segítségével.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.