Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Erdőtelepítés Egerben
Uniós támogatással erdőtelepítésbe kezdett Eger önkormányzata a hevesi megyeszékhely határában - tájékoztatta kedden az MTI-t Zentai László, az önkormányzat médiareferense.

Erdőtelepítés Egerben

Uniós támogatással erdőtelepítésbe kezdett Eger önkormányzata a hevesi megyeszékhely határában – tájékoztatta kedden az MTI-t Zentai László, az önkormányzat médiareferense.

A program keretében mintegy 80 ezer csemetét ültetnek el a közbeszerzéssel kiválasztott kivitelező cég munkatársai az egri Rózsás-dűlőben, a telepítésre 26 ezer eurót nyert az önkormányzat az unió által meghirdetett pályázat keretében. Zentai László elmondta: az elnyert támogatás felhasználásával Eger külterületén 11 hektárnyi műveletlen területet telepítenek be tájjellegű, őshonos molyhos, tölgyes-cseres fafajtákkal. A most megkezdett erdősítés után újabb telepítési programot is terveznek. Ennek érdekében a helyi repülőtér közelében lévő Pajdos-dűlő egy részének beültetésére is sikeres pályázatot nyújtott be az önkormányzat. Utóbbira 14 ezer euró támogatást ítélt meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A telepítési munka 2012-ben indulhat. A város a tulajdonában lévő ingatlanok erdősítésével próbál meg példát mutatni, hiszen az erdőterületek telepítése a kellemes környezet és klíma védelme mellett munkahelyeket is teremt Egerben – hangsúlyozta a médiareferens.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.