Épül az egyik legnagyobb szélerőmű-park

Az Egyesült Államok egyik legnagyobbb szélerőművét építi meg a Duke Energy Renewables Texas államban. A Los Vientos II szélerőmű 202 megaWattos teljesítményű lesz.

A megújuló energiaforrások kiépítésével foglalkozó konszern a tervek szerint idén decemberben kezdi meg a szélerőmű kiépítését Willacy megyében, a létesítményt jövő év végén helyezik üzembe. A Los Vientos II a második fázisa a 402 megaWattos teljes projektnek, a Los Vientos I már augusztus óta épül Texasban. A CPS Energy energiaszolgáltató már le is szerződött a Duke Energy-vel az első fázisban kiépített szélerőmű által termelt energia megvásárlására, míg a Los Vientos II által termelt elektromos energiát várhatóan az Austin Powers veszi majd át. A Duke Energy csak 2012-ben 770 megawattal új megújuló energiatermelési kapacitást helyez üzembe.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.