Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Épül az egyik legnagyobb szélerőmű-park
Tudj meg többet: Szélenergia

Épül az egyik legnagyobb szélerőmű-park

Az Egyesült Államok egyik legnagyobbb szélerőművét építi meg a Duke Energy Renewables Texas államban. A Los Vientos II szélerőmű 202 megaWattos teljesítményű lesz.

A megújuló energiaforrások kiépítésével foglalkozó konszern a tervek szerint idén decemberben kezdi meg a szélerőmű kiépítését Willacy megyében, a létesítményt jövő év végén helyezik üzembe. A Los Vientos II a második fázisa a 402 megaWattos teljes projektnek, a Los Vientos I már augusztus óta épül Texasban. A CPS Energy energiaszolgáltató már le is szerződött a Duke Energy-vel az első fázisban kiépített szélerőmű által termelt energia megvásárlására, míg a Los Vientos II által termelt elektromos energiát várhatóan az Austin Powers veszi majd át. A Duke Energy csak 2012-ben 770 megawattal új megújuló energiatermelési kapacitást helyez üzembe.

Ajánlott tartalom

Tengervízből készít ihatót a napelemes rendszer

Az emberi létezésnek egyik alapfeltétele a tiszta ivóvízhez való hozzáférés. Míg ez a szükséglet egyes nyugati, fejlett országokban alapvető feltételnek számít, addig a Föld számos területén komoly problémát okoz ennek hiánya.