Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / ENREG Energia Regenerabila – Expo Arad International
Tudj meg többet: Napenergia

ENREG Energia Regenerabila – Expo Arad International

2010 és 2011 mérföldkőnek számít a romániai megújuló energiapiac fejlesztésében. A Nemzeti Cselekvési Terv megújuló energiaforrások felhasználását érintő előterjesztése után Romániának el kell kezdenie ezek kidolgozását és felépítését, melyben az állam is egyre nagyobb szerepet vállal.

A REECO nemzetközi kiállítás és konferencia szervező támogatja a romániai megújuló energiapiac fejlődését és 2011. április 7-9. között immár harmadik alkalommal rendezi meg az ENREG ENERGIA REGENERABILA® vásárt Aradon. Ez az egyetlen kiállítás és konferencia Nyugat-Romániában és a régióban, amely három ország érdekeit egyesíti a megújuló energiák témakörében. A szél- és napenergia térképek arról tanúskodnak, hogy Romániában alig található olyan terület, amely ne lenne alkalmas a környezetbarát energia előállítására. A különösen magas RES potenciált a tengeri éghajlatnak és a dél-európai fekvésének köszönheti.

Románia jelenlegi zöldenergia mennyisége megegyezik magas megújuló energia potenciállal, amely legtöbb esetben nincs kihasználva, és amely Romániát vonzóvá teszi a külföldi befektetők, fejlesztők és felhasználók számára, akik a megszokottaktól eltérően, nem a nyugat-európai országokban keresik a piacot. (Roland Berger)
Az ENREG ENERGIA REGENERABILA® nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energia és energiahatékony építés és felújítás területén – az ideális hely a szakértők és kulcsfontosságú személyek találkozására. 2011. április 7-9. között az Expo Arad International Vásárközpontban ad helyet Dél-kelet Európa egyik kulcsfontosságú megújuló energia eseményének, a Szerbia, Magyarország és Románia által alkotott “határmenti háromszögben”.

A nemzetközi kiállítás a következő témakörökre fókuszál: fából nyert energia, vízenergia, biogáz, napenergia, hőszivattyú és geotermális energia, valamint energiahatékony építkezés és felújítás, energetikai szolgáltatások, kapcsolt energiatermelés. A Napenergia Park, Biogáz Utca és Vízenergia Sétány külön részei a vásárnak, ahol a könnyebb átláthatóság érdekében több kiállító ezekből a szektorokból egymás mellett állít majd ki.
A kiállítás mellett szakmai konferenciák is várják az érdeklődőket a következő témákban: biogáz, napenergia, fából nyert energia, vízenergia és energiahatékonyság. Nemzetközi és helyi szervezetek, szövetségek, szakemberek és cégek mutatják majd be a legújabb trendeket, kutatási eredményeket, technológiákat és innovációkat.
További információkat talál az ENREG ENERGIA REGENERABILA®-ról honlapunkon: www.enreg-expo.com.

Ajánlott tartalom

Emléktáblát kap a gleccser, amely a felmelegedés miatt elsőként tűnt el Izlandon

Az Okjökull az ország négyszáz gleccserének egyike volt, száz éve még 15 négyzetkilométernyi területet foglalt el Izland nyugati részének hegyvidéki területein, vastagsága 50 méteres volt.