Energiatakarékossági tanácsadó hálózatot épít a Prímagáz

Energia megtakarítási tanácsadó hálózatot épít ki Príma Energia néven a propán-bután gázt forgalmazó Prímagáz Zrt. – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Az országos szolgálatot több mint 250 szakemberrel indította meg a Prímagáz.
A  napkollektorral támogatott energiarendszerek 30-50 százalékos energia megtakarítást eredményeznek, és a beruházás 3-5 év alatt megtérül, hangsúlyozza a cég.
A Prímagáz az energiahatékonysági beruházások pályázati forrásainak elérését is segíti, akár a pályázat elkészítésével is.

A Prímagáz anyacége, a holland SHV Holding hasonló szolgáltatást végez Franciaországban és Ausztriában.
A  Prímagáz a magyarországi hatszereplős pb-gáz piac mintegy 40 százalékát birtokolja. A korábbi tájékoztatás szerint Magyarországon tavaly 170 ezer tonna pb-gáz fogyott, és a szakértői becslések szerint a piac nagysága évi 40 milliárd forint körül van. A 90-es évek közepe óta a pb-gáz felhasználás felére esett vissza, ma már jellemzően olyan helyen használnak, ahol túl drága lenne a földgázvezeték építése, vagy a körülmények ezt nem teszik lehetővé.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.