Energiatakarékos LED közlekedési lámpák potenciálisan veszélyforrások

A LED-es jelzőlámpáknak számos előnyük van: élettartamuk hosszú, kevesebb karbantartást igényelnek, nagyon kevés villamos energiát használnak, csökkentve a város áramszámláit, és jobban láthatóak.

De a magas energia-hatékonyságuk a nullára csökkenhet bizonyos hóviharok közben. Ha a hó valahogy rajtuk marad, eltakarja a fényeket, mert a LED-ek nem bocsátanak ki annyi hőt, amelytől leolvadhatna a hó.

Állítólag hét év alatt ez volt az első olyan eset, hogy a városvezetéseknek takarítóbrigádot kellett kivezényelniük, hogy takarítsák le a hótól LED-es jelzőlámpákat, szóval nagyon különleges hó lehetett ez, ami rájuk tapadt.

Egyesek úgy vélik, jobb lenne, ha kis ablaktörlőket szerelnének a lámpákra, de személy szerint én nem gondolnám, hogy ez volna a legjobb módja a takarításnak. Az ablaktörlők is karbantartást igényelnek, mivel mozgó részei vannak, így valószínűleg azok sem működnének jól, ha beáll a zord téli idő.
Egyes vállalatok igyekeznek fűtött burkolatot eladni, de ha mindig fűtik őket, akkor az extra költségek fejében jelentős mértékben csökkennének a megtakarítások.

Úgy vélem, a megoldás az lenne, ha valamilyen optikai érzékelőt szerelnének fel, amely észlelné, ha valami akadályozza a normális működést. Amikor az érzékelő jelzi ezt, az elektromos fűtés bekapcsolódna, így leolvadna a hó vagy jég. Ez tűnik a legjobb módszernek, így maradna megtakarítás is, kevés karbantartást igényelne, azonban annál nagyobb biztonságot adna.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.