Energianáddal fűtene Sarkad

Miszkantuszt, azaz kínai energianádat telepít Sarkad egy önkormányzati tulajdonban lévő öthektáros területre, minderre 3,5 millió forintot különített el a város – ismertette a grémium határozatát Bende Róbert polgármester.

Mik ezek?

A képviselő-testület ülésén Kővári Arnold műszaki és beruházási osztályvezető kifejtette, hogy egy holland-magyar vállalkozás, illetve a Szent István Egyetem szakmai segítségével hoznák létre az ültetvényt, melyre egyébként már több megyei településen is adódott példa. A miszkantusz számos talajtípuson termeszthető, és a telepítés után négy év múlva már erőst termést hoz, csak az aratás és a szállítás miatt merülnek fel költségek.

Bende Róbert hangsúlyozta, ez is egy lépés lehet az önfenntartóvá válás felé. Ugyanis a kínai energianádból biomassza készíthető, és több önkormányzati intézményben már ilyen módszerrel is fűthetnek.

forrás: beol.hu

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.