Energiakövetek 2020 – Idén is meghirdeti pályázatát a MEKH

Újra Energiaköveteket keres a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), akik újszerűen és élvezetesen tudnak mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról.

A MEKH idén negyedszerre hirdet pályázatot “Energiakövetek 2020” címmel a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A társadalmi felelősségvállalási program központi eleme egy hallgatói pályázat. A feladat: újszerűen és élvezetesen mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról. Pályázni egy 45 perces, általános iskola felső tagozatos vagy középiskolás korosztályra szabott tanóra vázlatával lehet, mely az energiatakarékosság, a tudatos energiafelhasználás témáját járja körül. A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtani 2020. március 31-ig. A részletes pályázati kiírás és az óravázlatminta elérhető a www.energiakovetek.hu honlapon. A zsűri által kiválasztott három legjobb munkát benyújtó hallgató elnyeri a MEKH Energiakövete címet, a címmel járó 400 ezer forintos pénzdíjat, és a lehetőséget, hogy “szupertanárként” az oktatásban is kipróbálhassa magát. A MEKH, a program vezetőjeként megszervezi az órákat, biztosítja a látványos és érdekes tanórákhoz szükséges demonstrációs eszközöket, illetve szakmai tréningekkel segíti a fiatal tehetségeket.

Ajánlott tartalom

A Mol hosszútávú célja, hogy a régió zöldebb, önellátóbb legyen

A Mol-csoport frissítette Shape Tomorrow elnevezésű hosszú távú stratégiáját, a vállalat célja, hogy zöldebbé, önellátóbbá és versenyképesebbé tegye a régiót - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.