Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Energiahatékonysági és épületenergetikai konferencia önkormányzatoknak
Tudj meg többet: Geotermikus energia

Energiahatékonysági és épületenergetikai konferencia önkormányzatoknak

A konferencia 2009. október 8-án a CEP Passzívház Expo keretében kerül megrendezésre. Kiemelt témája a meglévő középületek – iskolák, óvodák, egészségügyi és irodai épületek – energiahatékony felújítása.

2009. október 8-án a  keretében megrendezésre kerülő „Energiahatékonyság és Épületenergetika az Önkormányzatoknál” c. konferencia – az Energia Klubbal, az ETE-TESZ-szel, és a MAPASZ-szal közösen szervezve – súlyponti témája szinte valamennyi önkormányzat égető problémája, a meglévő középületek – iskolák, óvodák, egészségügyi és irodai épületek – energiahatékony felújítása.

A konferencia nem csak az épületenergetikai és gépészeti megoldásokra tér ki, hanem behatóan foglalkozik a szabályozás, engedélyezés, best practice, megvalósítási problémák, lehetőségek, törvényi akadályok, támogatások hazai kérdéseivel és nemzetközi példákkal.

A bevezető előadást Dr. Nagy Andor a Parlament Környzetvédelmi Bizottságának elnöke, Ámon Ada az Energia Klub igazgatója, valamint Dr. Molnár László az ETE főtitkára tartja. A konferencia során a hallgatók választ kapnak a jövőbeli irányítási rendszerekkel, a jelenlegi külföldi megoldási módszerekkel, a finanszírozási kérdésekkel és lehetőségekkel (ZBR, KEOP, NEP, ESCO) kapcsolatos kérdésekre.

A délutáni blokkban a megvalósításhoz szükséges feltételekkel és már megvalósult példákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A program gyakorlatias felépítése révén az önkormányzatokon kívül igen hasznos közületi és magán felhasználók, beruházók, energiaügynökségek, hatóságok, energiatanácsadók, építészek, tervezők, energetikusok, fejlesztők, média és kereskedelmi társulások számára is.

Az „Energiahatékonyság és Épületenergetika az Önkormányzatoknál” konferencia mellett 2009. október 7-én megrendezésre kerül egy egynapos Nemzetközi Passzívház Konferencia – A Passzívház Tervezés Kora alcímmel, amely a Magyarországon most induló passzívház technológiával foglalkozik.

A CEP® Passzívház Expo a ZÉN – Zöld Építészeti Napok bevezető része, amely az energiahatékony építés-felújítás, passzívházépítés, könnyűszerkezetes készházépítés és a fenntartható településfejlesztés jegyében zajló rendezvénysororzat 2009. október 7-18. között.

Részletes konferenciaprogram és további információk: www.cep-expo.hu

Ajánlott tartalom

Találmányok, amelyek javíthatják a napelemek teljesítményét

Láthatjuk, hogy a napelemes technológia milyen rohamosan fejlődik és nap, mint nap látnak napvilágot új fejlesztések, találmányok.