Energiacsúcs – Munkaebéddel megkezdődött a tanácskozás

Munkaebéddel kezdetét vette a visegrádi országok kibővített csúcstalálkozója szerdán Budapesten, a tanácskozás témája az energiabiztonság – közölte Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-vel.

A konferencián a lehetséges alternatív energiaforrásokról, útvonalakról folytatnak megbeszéléseket.
a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) , továbbá Bulgária, Horvátország, Románia és Szerbia kormányfői. Képviselteti magát Ausztria, Németország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Spanyolország, az Egyesült Államok, az Európai Bizottság, valamint a Nemzetközi Energiaügynökség is.

A Nemzetközi Energiaügynökség vezérigazgatója, Tanaka Nobuo a tanácskozás kezdete előtt az MTI-nek adott interjúban azt mondta, hogy a Nabucco és a Déli Áramlat gázvezeték közül az előbbi lenne a hatékonyabb eszköz az Európai Unió földgázellátásának javítására.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.