Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Energiacsúcs – Munkaebéddel megkezdődött a tanácskozás

Energiacsúcs – Munkaebéddel megkezdődött a tanácskozás

Munkaebéddel kezdetét vette a visegrádi országok kibővített csúcstalálkozója szerdán Budapesten, a tanácskozás témája az energiabiztonság – közölte Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-vel.

A konferencián a lehetséges alternatív energiaforrásokról, útvonalakról folytatnak megbeszéléseket.
a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) , továbbá Bulgária, Horvátország, Románia és Szerbia kormányfői. Képviselteti magát Ausztria, Németország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Spanyolország, az Egyesült Államok, az Európai Bizottság, valamint a Nemzetközi Energiaügynökség is.

A Nemzetközi Energiaügynökség vezérigazgatója, Tanaka Nobuo a tanácskozás kezdete előtt az MTI-nek adott interjúban azt mondta, hogy a Nabucco és a Déli Áramlat gázvezeték közül az előbbi lenne a hatékonyabb eszköz az Európai Unió földgázellátásának javítására.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.