Emissziómentesen Németországban

Hogy még ütősebbé tegye hálózatról tölthető hibrid modelljének piaci bevezetését, egy hamburgi energiaszolgáltatóval közösen megújuló forrásból származó árammal kényezteti ügyfeleit az Audi.

LichtBlick németországi, ausztriai és svájci vízerőművekből származó elektromos energiát állít elő, amivel nem csak a most piacra lépő Audi A3 e-tron akkumulátorát tölthetik fel a vásárlók, hanem egész háztartásukat is táplálhatják. A szolgáltatást nem ingyen adja az Audi, ennek ellenére várhatóan nagy lesz a kereslet a €8,95 havi díjért, valamint ezen felül 26,76 eurocent/kWh tarifával igénybe vehető szolgáltatás iránt.

A LichtBlick a német piac egyik legnagyobb független energiaszolgáltatója, piacvezető a zöld áramszolgáltatók között. A vállalat havonta és ügyfelenként egy négyzetméternyi equadori esőerdő megmentéséről gondoskodik. Az Audi A3 e-tron a győri gyártású, ferdehátú A3 modellen alapul. Hajtáslánca egy 1,4 literes benzines turbómotorból, valamint egy villanymotorból áll. A két erőforrás együttes teljesítménye 204 lóerő, ugyanakkor az átlagfogyasztás csupán 1,5 liter 100 kilométeren. Ha nem ragaszkodunk az ultra alacsony üzemanyag-fogyasztáshoz, a végsebesség 222 km/óra, álló helyzetből 7,6 másodperc alatt gyorsul százra. Az autó tisztán elektromos üzemben 50 kilométert képes megtenni, legfeljebb 130 km/óra sebességgel – ilyenkor a német piacon tökéletesen emisszió-mentesen üzemel, hála az Audi és a LichtBlick közötti együttműködésnek.

forrás: logisztikama.hu

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.