Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Eltűnik a legolcsóbb Tesla Model X
Tudj meg többet: Elektromos autó

Eltűnik a legolcsóbb Tesla Model X

Mindössze három hónappal a gyártás beindítása után megszűnik a nagyobbik Tesla alapváltozata a 60 kWh-s akkumulátorral. Az új alapmodell a 75D lesz, amely erősebb, nagyobb hatótávú, és drágább.

Az új alapár így 85 500 dollár, átszámítva úgy 23,3 millió forint, azaz 11 500 dollárral (3,1 millió forinttal) több, mint eddig. Azok persze még megkapják a 60D-jüket, akik eddig leadták a megrendelést de új megrendeléseket már csak a 75D változatra vesznek fel. A 75D hat másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 210 km/h, és az NEDC szabvány szerint mérve 415 km a hatótávolsága egy feltöltéssel. A lépés nehezen értelmezhető másképpen, mint áremelésként, hiszen a 60D-be és a 75D-be ugyanaz az akkumulátorcsomag kerül – gyakorlatilag nincs fizikai eltérés a két kivitel között – csak az akkumulátor vezérlőprogramja más. Így a kisebb hatótávú változat megszüntetésével a gyártás biztosan nem egyszerűsödik a Tesla számára, írja a totalcar.hu.

Ajánlott tartalom

Egymás ellen gyorsult a Tesla Model X, Y és 3

Több mint 1600 elektromos lóerő teszi tiszteletét abban a jelenetben, amikor egymás mellett sorakoznak a Tesla Model X, Y és 3 Performance változatai.