Elon Musk megépíti a világ legnagyobb lítiumionos akkumulátorát

A Tesla társulási megállapodást írt alá a Neoen francia energiaszolgáltatóval arról, hogy közösen megépítik a világ legnagyobb lítiumionos akkumulátorát Dél-Ausztráliában.

A 129 megawattórás akkumulátor megújuló energiaforrásokból származó energiát tárol majd, és a feladata a térség energiaszolgáltatásának stabilabbá tétele lesz. A projekt fontos fejlemény lehet a megújulóenergia-használatban, a szél- és a napenergia legnagyobb hátránya ugyanis az, hogy a tárolása nagyon költséges. A Tesla és Musk napelemes cége ugyan nem ismertetett meg a világgal új technológiát az energiatárolásra, abban viszont tényleg úttörők, hogy a már létező lítiumionos technológiát a lehető leghatékonyabbá tegyék. Az akkumulátor az ausztráliai Jamestown közelében épül majd, és összeköttetésben lesz a Neoen közeli szélenergia-farmjával. Az onnan származó energiát fogja tárolni, hogy a szél nélküli napokon is rendelkezésre álljon az olcsón előállított áram, írja a 444.hu. 

Ajánlott tartalom

A kormány bejelentette az új napelem pályázatot

Az energiaügyi miniszter bejelentette, hogy folytatódik a Napenergia Plusz program, pályázatot írnak ki azoknak, akik korábban telepítettek napelemet, de kiestek a tízéves szaldós időszakból.