Élő adásban kapott szívrohamot a klímacsúcs egyik résztvevője (+videó)

A dán tévénézők is láthatták, amint szívrohamot kapott a koppenhágai klímacsúcs egyik résztvevője a hét végén a globális felmelegedés okairól folyó vita során.

A konferenciáról élőben közvetítő dán televízió éppen Henrik Svensmark professzort mutatta, amikor szólásra készülve hirtelen közben rosszul lett. “A szívem” – motyogta, majd összeesett, és rángatózni kezdett – számolt be a történtekről kedden a The Daily Telegraph online kiadványa.
A világ egyik vezető klímaváltozás-szkeptikusaként ismert 41 éves tudós, a Koppenhágában működő dán űrközpont fizikusa arról igyekezett meggyőzni kollégáit, hogy a globális felmelegedésért nem az emberek, hanem a Nap aktivitása a felelős.
A jelen lévők először döbbenten nézték a történteket, majd rögtön Svensmark segítségére siettek.
A közvetítést ezután tíz perce megszakították, de közben tájékoztatták a nézőket, hogy Svensmarknak pacemakere van, amely  automatikusan bekapcsolt, mikor a szívműködése lelassult – írta a telegraph.co.uk.
A tudóst kórházba szállították és jelenleg stabil az állapota.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.