Elkészült Hollandia legnagyobb tetőre szerelt napelemes rendszere

Az építés mindössze 12 hetet vett igénybe. Az SMP Montage elkészítette Hollandia legnagyobb tetőre szerelt fotovoltaikus napelemes rendszerét, amelyet egy Venlóban található logisztikai központ 8 hektár méretű tetején helyeztek el.

A cég 24 fős szakember-csoportja összesen 27 798 napelemet szerelt fel. A létesítmény teljesítménye 7,7 megawatt és július végétől működik. A megtermelt áram egyik felét az épületben lévő vállalat használja majd fel írta a solarserver.de. A mostani projekt immár az SMP Montage, az EPC és a KiesZon harmadik közös munkája. A rendszert az EPC fejlesztette ki és finanszírozta annak megvalósítását, valamint a jövőben az üzemeltetést is a vállalat fogja végezni. Michael Manfred Fischer, az SMP Montage marketingügyekért és értékesítésért felelős ügyvezetője kijelentette, hogy az előkészületek optimálisak voltak. A szakembereik gyakorlatilag ideális körülmények között dolgozhattak. A holland partnerük biztosított egy építésvezetőt, akinek köszönhetően a különböző anyagok, szerszámok és gépek mindig akkor álltak rendelkezésre, amikor szükség volt azokra.

Bram Peperzak, a KiesZon műveleti menedzsere hozzátette, hogy az elmúlt időszakban három nagy napelemes projektet valósítottak meg az SMP Montage munkatársaival közösen. Nagyon értékes volt a számukra az a műszaki tudás és a bonyolult napelemes berendezések építése során szerzett tapasztalat, amelyekkel az SMP rendelkezett. Venlo esetében például egy egyedi megoldást fejlesztettek ki, hogy sikeresen megvédjék az érzékeny tetőszerkezetet.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.