Elkészült Bécs első gyalogostérképe

Titkos átjárók, sétáló- és bevásárlóutcák, cipészek, ivókutak és nyilvános vécék egyaránt szerepelnek Bécs első gyalogostérképén, amely a Gyaloglás Éve alkalmából készült el.

„A Gyalogostérképpel még a tősgyökeres bécsiek is felfedezhetnek olyan helyeket a városban, amelyeket eddig nem ismertek” – mondja Bécs gyalogosügyi megbízottja, Petra Jens az osztrák főváros első gyalogostérképének megjelenése alkalmából.

Az osztrák fővárost 1:35.000 méretarányban ábrázoló térképen ugyanis nemcsak a sétálóutcák, gyalogosövezetek és fákkal szegélyezett árnyas sétányok vannak bejelölve, de titkos rövidítések is, amelyeken végighaladva rég elfeledett belső udvarokat, passzázsokat fedezhetnek fel újra a városlakók. A térkép segítségével olyan praktikus dolgokra is gyorsan választ találnak, mint hogy hol találnak ivókutat, nyilvános vécét vagy cipészt az útjuk során. Mivel a térképen a köztéri művészeti alkotásokat is bejelölték, így akár kulturális városnézésben is nagy segítség lehet.

Az első bécsi gyalogostérkép (Fußwegkarte) ingyenesen hozzáférhető a polgárőrségnél és a városi információs központban vagy megrendelhető a bécsi Mobilitási Ügynökségnél a bestellungen@mobilitaetsagentur.at e-mail címen.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.