Elkészült az első Tesla lakóautó!

Április második felében debütál a Tesla lakóautója – nyitható tető, napelemek és miegymás.

2019 április 17-én kerül megrendezésre a Michigan Energy Office’s EV nevű rendezvény, ahol nagy bejelentésre lehet számítani a Teslától. Az amerikai gyártó a jelek szerint azon munkálkodik, hogy megvalósítsa korábbi terveit, vagyis a Model S alapjaira épülő lakóautót. A gépjármű a Roamer nevet kapta és megszületését tulajdonképpen Travis Rabenberg megrendelése idézte elő, hiszen az ő személyében egy híres, nevezetes utazóról van szó, akinek világkörüli útjaihoz nem szükségeltetik más, mint egy jól felszerelt lakóautó. Elöljáróban már azt is tudni, melyik lesz a lakóautó első útja, amit meg fog tenni. Travis célja, hogy kijusson a 2020-as Dubai World Expóra (Expo 2020), ha pedig mindez sikerül, a Tesla Roamer tisztán elektromos lakóautóként akár a Guinness World Land Speed Record megdöntője is lehet! Ha pedig már fennáll ez a lehetőség, Travis nyilvánvalóan élni is fog vele. A vállalat által közölt információk alapján a Roamer végsebessége 240 km/h-ra lett belőve, hatótávja az adatok szerint 320 km-nek feleltethető meg. Travis hosszas túrájának kiindulópontja Anglia lesz, onnan kell majd eljutnia Dubaiba a kiállításra. A modifikált lakókocsi donor modellje egészen pontosan a Tesla Model S P90D – a jármű gyárilag 417 lóerő és 657 Nm csúcsnyomaték leadására képes, álló helyzetből pedig 4,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet. A „rakéta mód” a Model S esetében Ludicrous Speed-ként lett elnevezve, annak aktiválása után 532 lóerős összteljesítmény és 967 Nm forgatónyomaték áll a használó rendelkezésére.

Az üzemmód természetesen a nullszáz sprintidőből is farag, így az összességében 2,8 mp. Az újjáépített hátsón kívül a Model S-alapú Roamer esetében nincs teljesítménybeli különbség. A fenti kép tökéletesen szemlélteti, hogy a jármű gyári formátumának fara helyett egy speciális helyiség került hátul kialakításra, mely összességében egy lakóteret kínál nyitható tetővel, ággyal, illetve mosdóval és illemhelyiséggel. Egy relatíve méretes napelemet is elhelyeztek az autón, mely a pletykák szerint akár 1 000 W villamos energia termelésére is képes lehet, írta a zoldautok.hu.

 

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.