Elkészült az első európai hibrid autó

A Toyota július 1-jén kezdte meg az Auris Hibrid árusítását az Egyesült Királyságban. Ez több tényező miatt is mérföldkőnek számít az autógyártás történelmében.

Először is, ez az első alkalom, hogy egy fullhibrid típusú autóval az európai piacot célozzák meg. Az Auris – amely, ugyanazt a műszaki felépítést tartalmazza, mint a Toyota Prius – az általános gazdasági modellt követi, piaci pozicionálása a Corolla-éhoz hasonló. A hibrid változat nagyban hasonlít a hagyományos Aurishoz. A legfőbb különbségek az alacsonyabb magasság, az újraformált lökhárítók és a hosszabb hátsó spoiler, a jobb aerodinamikai tulajdonságok érdekében; valamint a kisebb üzemanyagtartály és csomagtér a nikkel-fémhidrid akkumulátorpakk elhelyezéséhez. Ezen kívül olyan kozmetikai különbségek vannak, mint a krómozott hűtőrács, LED égők és a kék árnyalatú hibrid jelvény.
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.