Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Elképesztő ruhák, újrahasznosított papírból
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Elképesztő ruhák, újrahasznosított papírból

Ezentúl ha ki szeretnél dobni egy régi Nők Lapját, vagy Vogue-ot, előbb fusson át az agyadon, hogy csinálhatnál belőlük ruhát is. Pont úgy, ahogy Lia Griffith a Papier Couture-tól teszi.

Griffith máshogy áll a papírhoz, mint egy átlagos ember, ugyanis ő legtöbbször lehetőséget lát benne, hogy hordható művészi alkotást készítsen. Ezek az agyonrészletezett, gondosan megalkotott ruhadarabok biztosan megváltoztatják a véleményedet a papírról. Legtöbbünk általában hajtogatott papírrepülőt az iskolában, de Griffith inkább papírbabákat, és karton autókat csinált. “Még egy pár szandált is csináltam papírból az én kis 5 éves lábamra” – mondta Griffith. A divattervezés volt az álma, de különböző okokból végül grafikus lett. Ez viszont megváltozott, amikor a Xerox megbízta, hogy csináljon divatos estélyi ruhát újrahasznosított Xerox nyomtatókból. A többi már történelem Griffith szavaival élve. Azóta több, mint 20 ruhát készített újrahasznosított papírból, melyeket kifutókon, galériákban, és fotózásokon mutat be a nagyérdeműnek.

1

 

2

3

4

Ajánlott tartalom

Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását

Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását.