Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Elképesztő felvételek a Földről

Elképesztő felvételek a Földről

Még sosem láttuk így ragyogni a Földet, mint a NASA legújabb, a Nemzetközi Űrállomásról készült felvételein.
A ISS legújabb, nagy érzékenységű kamerája segítségével készültek az eddig talán legszebb, legtöbb finom részletet kiemelő éjszakai felvételek.

A 300 kilométeres magasságban keringő űrállomás hatalmas területet lát be, így a fények játékának szinte elképzelhetetlen kavalkádját láthatjuk a videón. A képen egyszerre vannak jelen az Egyenlítőhöz közeli szélességek viharainak sziporkázó villámai, és a sarkok mentén felragyogó sarki fény zöldes, misztikus hullámzása. A számunkra hihetetlen szín- és hangulatvilág leginkább a “Kapcsolat” c. film speciális effektjeire emlékeztet, csak éppen ez igazi. Nem először bizonyosodik be – és nyilván nem is utoljára – hogy az élet és valóság különlegesebb és talán még sokkal-sokkal szebb is lehet, mint vizuális képzeletünk eddigi határai.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.