Elindult a Fenntartható zöldOtthon Program

2012. március 22-én, csütörtökön tartotta meg kampánynyitó rendezvényét a Fenntartható Otthon Zrt., ahol bemutatásra került a cég által életre hívott Fenntartható zöldOtthon Program, valamint bemutatkoztak a cég stratégiai partnerei, az Országos Roma Önkormányzat és a Türr István Képző és Kutatási Intézet.

Napjainkban az energiaárak a világgazdasági környezet gyors változása és a népesség növekvő energiaigénye miatt rohamos növekedésnek indultak, amely leginkább a háztartások jövedelmét terhelte meg. Az Európai Bizottság és az Energiaklub felmérései szerint, Magyarországon a lakosság bevételének átlagosan 17-20 százalékát fordítja energiakiadásokra, az energiaszegényebb háztartások pedig tíz év alatt újra kifizetik az ingatlan vételárát az elpazarolt energiaköltségekkel. A háztartások jelentős hányadának ez azonban túl megterhelő és emiatt sokan az otthonuk eladása, vagy a fűtés kikapcsolása mellett döntenek. A Fenntartható zöldOtthon Program (FeOP) azonban egy olyan megoldást kínál, amivel Ügyfeleik a háztartási energiaköltségek akár felét is megspórolhatják.

A Programot a tavaly alakult Fenntartható Otthon Zrt. hívta életre, melynek alapítói több évtizedes szakmai hátterüknek köszönhetően kiváló szakértelemmel koordinálják és biztosítják a Program működését és folyamatos fejlődését.„A FeOP célja a lakóingatlanok energiatakarékossá alakítása és ezáltal gazdaságosabb és komfortosabb otthonok teremtése” – mondta el Bacsárszki Pál, a cég elnöke. A FeOP végigkísérve az energetikai korszerűsítés folyamatát, teljes körű ügyintézést nyújt Ügyfelei számára az ingatlan felmérésében, a beruházás megtervezésében és kivitelezésében, valamint az anyagi fedezet előteremtésében. Annak érdekében, hogy Ügyfeleik válláról minden terhet levegyenek, a korszerűsítés folyamán elég csak egy munkatárssal kapcsolatot tartani, aki felügyeli és biztosítja a projekt zökkenőmentes lebonyolítását. A korszerűsítés folyamata a minőségbiztosítás elvein alapul. A Fenntartható Otthon Zrt. partnerei csak minősített vállalkozók lehetnek, valamint kizárólag minősített beszállítókkal dolgoznak. Éppen ezért a Zrt. három év garanciát vállal a beruházásaira.

A FeOP további célja a munkahelyteremtés, elsősorban az építőipar területén. Ezen cél elérése érdekében stratégiai partneri megállapodást kötött a Türr István Képző és Kutató Intézettel, valamint az Országos Roma Önkormányzattal. A FeOP a szervezetek együttműködése során a munkahelyteremtéssel a romaintegrációt is segíteni kívánja.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki a hatékony napelemes invertereket kereste

A Kínában Aiswei néven működő Solplanet más országokban, köztük Ausztrliáiában is jelen van.