Életbe lépett Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye

Spanyolországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye, amely szerint nem lehet rágyújtani egyetlen bárban, étteremben, kórházban, játszótéren sem, sőt a dél-európai országban a televízióban sem mutathatnak dohányzó embereket.

Bevezették Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes intézkedését Spanyolországban – írja a BBC. Január 1-jétől tilos rágyújtani az éttermekben, bárokban, kórházakban és környékükön, valamint játszótereken és azok közelében. A törvény szerint a televízióban is tilos füstölő embereket mutatni.
A most életbe lépett törvény a 2006-os szigorítása, négy éve csak a munkahelyeken tiltották meg a dohányzást, és akkor még az éttermek tulajdonosait arra kötelezték, hogy alakítsanak ki füstmentes tereket. Spanyolországban nagy kávéházi és éttermi kultúra van, és a bártulajdonosok azon aggódnak, hogy a törvénnyel visszaesik majd a forgalmuk. A megkérdezettek körülbelül tíz százalékos forgalomcsökkenéssel számolnak. Az orvosok azonban üdvözlik a szigorítást, mivel adataik szerint naponta százhatvan ember hal meg a dohányzás okozta betegségekben.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.