Elérte a meghirdetett keretösszeget a Klímabarát Háztartás Program

Elérte a meghirdetett egymilliárd forintos keretösszeget a Klímabarát Háztartás Program, ezért a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) felfüggesztette azt.

A zöldtárca az MTI-vel szerdán közölte: a minisztérium folyamatosan végzi a pályázatok elbírálását, amelyek révén várhatóan 16 ezer hűtőt és mosógépet cserélhetnek energiatakarékosra a rászorulók.
A tárca közleményében emlékeztetett: a Zöld Beruházási Rendszer részeként a környezetvédelmi tárca a Klímabarát Otthon és az Izzócsere Program után március 23-án hirdette meg a Klímabarát Háztartás Programot, amelynek keretében a rászorulók energiafaló hűtő- és mosógépeket cserélhetnek energiatakarékosra.

A környezetvédelmi minisztérium a korszerű és energiahatékony háztartási gépek beszerzéséhez gépenként 60-70 ezer forintos támogatást nyújt az időskorúakat, nagycsaládosokat, a fogyatékkal élőket és a regisztrált munkanélkülieket segítő alapítványok és egyesületek számára. A gépcserével háztartásonként akár évi 15 ezer forintot is meg lehet spórolni a rezsiköltségből – a minisztérium közleménye szerint.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.