Elektronikus kéménynyilvántartás épül

Az elavult infrastruktúra lecserélését, informatikai alapú nyilvántartást, digitális füstgázmérőket és kéményellenőrző kamerákat is tartalmaz az az Európai Unió által is támogatott átfogó fejlesztés, amellyel a Magyar Kémény Kft. a hazai áldatlan kéményállapotokon igyekszik javítani.

Átfogó fejlesztéshez szükséges beruházást támogatott az Európai Unió a Magyar Kémény Kft. terve alapján, amellyel Magyarország leromlott kéményállapotán igyekszik javítani a társaság. A legjelentősebb projekt az elektronikus Kémény Kataszter Nyilvántartás és a bevezetendő ISO 9001-es minőségbiztosítási szabvány. Az előbbi egy komplex adatkezelő felület, ahol lehetőség lesz minden egyes vizsgált kémény összes adatának eltárolására az elkészült szakvéleményekkel, az un. sormunkakönyvek feldolgozottságával, lekérdezhető formátumban. Kezeli az el nem végzett munkákat (eredménytelen értesítők) és a tűzrendészeti figyelmeztetéseket is. Az informatikai fejlesztés mellett a munkához szükséges technikai felszerelésekkel korszerűsítették az eszközparkot, elsősorban digitális füstgázmérőket, tömítettség-vizsgáló gépeket és kéményvizsgáló kamerákat rendszeresítettek a szakembereknél. A lakossági szolgáltatásokhoz a munkatársakat tovább képezték az informatika, az ügyfélkapcsolat-kezelés és a tárgyalástechnika területén is. A több mint 44 millió forintos beruházást az Unió a GOP-2011-2.1.1/B kódjelű pályázat alapján 35 százalékkal, 15,5 millió forinttal támogatta.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.