Elektromosautó-töltő oszlopokat adtak át Budapesten

Hat új közterületi, elektromos autókat töltő kútoszlopot adott át Budapesten az ELMŰ-ÉMÁSZ az E-Mobility Network tagjaival közösen, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ támogatásával.

Egy töltőoszlop felállítása mintegy 5 ezer euróba kerül, amelynek kiépítését a partnerek részben vagy teljes egészében finanszírozták. A kútoszlopok használata, tehát a töltés ingyenes. Az országban közterületen összesen körülbelül húsz elektromos kútoszlop van. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára az átadás alkalmából rendezett keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, bár a kormánynak elkötelezetten zöld, arra nem lesz pénze, hogy a flottáját elektromos autókra cserélje. Ugyanakkor minden olyan fejlesztést támogat, amely bővíti az elektromos autózást, mivel úgy látja, ez lehet az egyik leghatékonyabb közlekedési megoldás egyéni szinten is. A kutak felállítását a network tagjai, az ELMŰ-ÉMÁSZ, az ABB, az Észak-Budai Zrt., a Geometria, a Kábel Team, a Magyar Autóklub és a Tonic támogatták.

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.