A BYD elektromos autóival próbál betörni az amerikai piacra

A BYD kínai autógyártó 2-3 éven belül elektromos személyautók eladását tervezi az Egyesült Államokban, mondta a vállalat egyik vezetője. Így az első helyre kerülne azon kínai gyártók között, melyek Amerikában adnak el.

A BYD – melyet a Warren Buffett érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway befektetési vállalat támogat – elektromos és plug-in hibrid járművek gyártására specializálódott. Jelenleg a cég amerikai jelenléte buszok gyártására és olyan flotta járművek értékesítésére korlátozódik, mint például a taxik. Li Yunfei, a BYD brandingért és PR-ért felelős igazgatója elmondta, hogy a vállalat tervei – miszerint be akarnak törni az amerikai piacra – még nem körvonalazódtak teljesen, mivel az Egyesült Államok piacára történő belépés egy igen bonyolult folyamat. Korábban több kínai autógyártó is pórul járt ezen a téren. A BYD is próbálkozott: már 2010-ben el akarták kezdeni az értékesítést az USA-ban, ám ez mindeddig nem sikerült, írja a kitekinto.hu.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.