Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos töltőállomásokra sem lesz szükség a jövőben
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos töltőállomásokra sem lesz szükség a jövőben

Elektronikai fejlesztők hada az elektromos autók töltésének olyan újszerű változatát tesztelik, mellyel nem lenne szükség külön töltőállomások kiépítésére. A töltőállomás maga menne az ügyfelekhez.

A Flander’s Drive, a Van Hool, és a Bombardier nyújt segítséget a Volvo-nak a C30-as elektromos modell töltéséhez alkalmas rendszer kialakításában.  A találmánnyal a feltöltés gyorsabb és kényelmesebb lehetne. Az induktív töltőrendszert az útfelület alá lehet elhelyezni, legyen az akár az otthoni kocsifeljáró, vagy egy parkolóhely a városban. A talajban elhelyezett indukciós tekercs mágneses mezőt hoz létre, így a felette parkoló jármű vezeték nélkül képes átvenni a termelt energiát. A továbbított váltakozó áramot a beépített konvertáló egyenárammá alakítja, mellyel már tölthető az akkumulátor.

 
Mivel a rendszer szinte bárhová telepíthető, az elektromos járművek töltése egyszerűbbé válna, mint a benzinnel vagy olajjal működő társaiké.  A Bombardier nemcsak a személygépjárművek töltésére gondolt, ugyanennek a rendszernek a használata a tömegközlekedést is forradalmasítaná.

Ajánlott tartalom

Német tanulmány: Növeli a károsanyag-kibocsátást az elektromos mobilitásra való átállás 

Az elektromos mobilitásra való átállás növeli a károsanyag-kibocsátást a kieli IfW gazdaságkutató intézet tanulmánya alapján, amely szerint az elektromos autózás üvegházhatású gázkibocsátása a jelenlegi németországi energiamix mellett közel háromnegyedével múlja felül a modern dízelmotorokét.