Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos töltőállomásokat adtak át Sopronban
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos töltőállomásokat adtak át Sopronban

A soproni vasútállomás parkolójában elektromos autó gyorstöltő-berendezést adtak át az önkormányzat vezetői hétfőn. A Jereván-lakótelepen a Kodály téren is üzembe helyeztek egyet.

A két töltőállomás kiépítésének összköltsége 5.2 millió forint, ebből az állami támogatás összege 4.9 millió forint volt.
Az elektromos meghajtású járművek jelentik a közlekedésben a jövőt. A város önkormányzata országos pályázatot nyert, így vált lehetségessé, hogy két, egyenként két-két töltőfejjel rendelkező oszlop létesüljön az elektromos autók részére. Az ott felhasznált villamos áram díját az önkormányzat átvállalja. További jó hír, hogy a töltés idejére, de maximum három órára az érintett parkolókat ingyenesen vehetik igénybe az elektromos autósok. A városvezetés az adókedvezmények mellett ezen intézkedésekkel is ösztönzi az elektromos gépjárművek elterjedését – jelentette ki átadó beszédében Fodor Tamás polgármester. Mint mondta, a városvezetés folytatni kívánja az elektromos töltőállomások telepítését.

– Ez a beruházás túlmutat önmagán – emelte ki Simon István alpolgármester. – Sopron ismét tett egy újabb lépést a zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy elérkezett az elektromos járművek korszaka. Az elektromos meghajtású járművek nagy előnye a nulla károsanyag-kibocsátás, továbbá az energetikai hatékonyság – hangsúlyozta. Barcza Attila országgyűlési képviselő hozzátette, Sopron folyamatosan fejlődik, ez elmúlt években megindított kormányzati és önkormányzati beruházások jól példázzák ezt. A töltőállomások létesítése nemcsak a helyi elektromosautó-tulajdonosoknak, hanem az ilyen modern járművel városunkba látogatók számára is fontos. A kivitelezők részéről Szilágyi Zoltán, az MVM Partner osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, legközelebb Csornán és Kapuváron is várható elektromos autó töltőállomás kialakítása. A gyorstöltő 2-3 óra alatt, míg a villámtöltő 25-30 perc alatt tölti fel a jármű akkumulátorát, írta a kisalföld.hu.

Ajánlott tartalom

A Tesla amerikai központjában tárgyalt Varga Mihály

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik az országban mintegy 100 ezer embernek adva munkát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla fremonti központjában tárgyalt a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint.