Elektromos töltőállomás épült Kapuváron

Több mint huszonnyolcmillió forintból a megye harmadik elektromos töltőállomása nyílt Kapuváron.

Kapuvár keleti szélén új, garázsszerű épületben nyílt meg a megye harmadik elektromos töltőállomása a termálfürdő mellett. Kapuvár, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület és a Bükk Térségi LEADER Egyesület közösen több mint 22 millió forintot kapott e célra pályázatból.

– A helyszín nem véletlen, hiszen a hibrid vagy tisztán elektromos meghajtású autók mellett az elektromos kerékpárosoknak is lehetőségük lesz itt „tankolni” – tájékoztatott Hámori György polgármester. A város 6 millió forintos hozzájárulásával megépült állomás a Hany Istók Kerékpáros Centrum közreműködésével kezdi majd meg működését. Az akkumulátoros gyorstöltő és szerviz tetejét napelemek borítják, a helyi termelésből nyert áramot a közcélú villamos hálózatba termelik vissza a járművek feltöltése mellett.

Hámori György hozzátette, a töltőállomás működtetése újdonságnak számít a környéken, így annak üzemszerű működéséhez még a városnak is elő kell készülnie.

Az állomást néhány helybéli már kipróbálhatta. Szakál Istvánné elektromos kerékpárjával látogatott a létesítménybe.

– Meglehetősen sokat ülök elektromos kerékpárom nyergében, hiszen a munkába járásom elengedhetetlen eszköze – mondta a Kisalföldnek. A kapuvári hölgy házánál töltötte eddig járművét, ám az állomás megnyitásával rendszeres vendég lehet a kerékpároscentrum szomszédságában.

forrás: kisalfold.hu

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).